Karin Jansson » Blog Archive » Ställ media och deras ”Kan du lova” kampanj mot väggen!
Uppdrag
Medborgarlön
[Bild på en solros och Karin]
Aktuellt
Kontakt
Presentationer

Karin Jansson (mp)

Jag tror på fullt allvar att det går att skapa en värld utan miljöförstöring, orättvisor och förtryck

En värld där alla människor är lika mycket värda
En värld där alla människor är trygga och fria
En värld där vi lever i samklang med naturen

Ställ media och deras ”Kan du lova” kampanj mot väggen!

Jag sitter och försöker svara på frågor i ”kan du lova” kampanjen och blir mer och med uppretad. En massa frågor skulle jag helst besvara med en motfråga. En fråga i stil med ” Kan du lova att sluta slå din fru”.
För många frågor är fientliga, omöjliga att svara på. Typ ”kan du lova att slösandet med skattemedel på grund av ren inkompetens upphör?” Om jag svarar ja har jag bekräftat att det är en enorm inkompetens i regionen. Om jag svarar nej har jag också bekräftat det men också talat om att jag är helt maktlös eller inkompetent.

Även ”bra” frågor är svåra att svara på. För hur skulle jag kunna lova? Ett lite parti som Mp eller ett stort parti – alla behöver samverka med andra partier, samverka med personal, ha fackliga förhandlingar. Det går inte att lova! Alla som svarar ja ljuger! För att svara måste jag kryssa i ja eller nej. Jag kan inte bara redogöra för mina och partiets värderingar, vilket hållning jag har och vad vi i MP vill prioritera. Formen skapar ytliga och lögnaktiga svar och ger en grund för politikerförakt.
På sidan där frågorna finns ser jag genast rubriken ”Ställ politikerna mot väggen”. Det är alltså media som sätter tonen här. Och med sin illvilja eller okunskap om det demokratiska styrelseskick som råder i Sverige och i Gävleborg göder de en populism som omöjliggör ett sansat politiskt samtal.

Inga kommentarer

Inga kommentarer ännu.

Kommentarsformuläret är tyvärr stängt.