Uppdrag
Medborgarlön
[Bild på en solros och Karin]
Aktuellt
Kontakt
Presentationer

Karin Jansson (mp)

kongresspresentation partisekreterare

Jag vill vara partisekretare för förbättra förtroendet mellan topp och bas i partiet, stötta i konflikter lokalt och regionalt, och ha övergripande pejl –kolla kristallkulan, leda kampanjer, ha kontakt utåt, delta i att utveckla vår gröna ideologi, serva PS och au, och -så klart- göra det som PS och kongressen begär.

Jag tror att jag kan tillföra något till partitoppen.

Jag har en bred erfarenhet av partiet. Deltagit i de flesta kongresser, jobbat kommunpolitiskt i fullmäktige, kommunstyrelse, flertalet nämnder och är sammankallande i miljöpartiet i Gävleborgs län. Sitter nu i PS igen sen 2005, var också med förut mellan 1995-2000. Är sammankallande i miljöpartiets kvinnokommitté.

Jag har också en bred livserfarenhet. Uppvuxen i stad, nu boende på liten gård i Hälsingland, med grönsaker, häst och höns. 6-barnsmamma, farmor, -barnens olika livsvägar har gett mej insikter. Jobbet som äldrevårdsbiträde ger erfarenheter om människor, om åldrande, om smärta, om livet och om hur det är att vara lågavlönad och inte så mycket värd i byråkraters ögon.

Högskolestudier i bland annat kulturantropologi, kinesiska, sociologi och ulandskunskap blev inte ens en fil kand, men gav mej viktig kunskap. Kollektivlivet gav insikter om mänskliga relationer och mina egna tillkortakommanden och blev grund för mitt intresse för hur andra sidan tänker i en konflikt.

Jag tycker att det vore roligt och utvecklande att få arbeta som partisekreterare.

Jag tycker att det vore skönt att få ägna sej åt politik som heltidssyssla. De senaste 25 åren har politik alltid varit något jag gör, istället för något annat jag borde gjort. Jag känner att det skulle vara omväxlande att få vara ett redskap för andra, istället för att hela tiden ha ett ansvar för att kungöra min egen åsikt.

”Men hon är ju fundamentalist!”

Så säjer en del. Om man menar att jag vågar stå kvar i mina gröna värderingar även när det blåser kallt (varmt?)– ja, då är det sant. Jag har min egen gröna kompass som oftast kan ge mej vägledning om vad jag tycker i olika frågor. Om man menar att jag håller med partiprogrammet när det gäller Ut ut EU, avveckla kärnkraft, grundtrygghet, ja, då med. Men:

Jag tror att flera kan vittna om min förmåga samarbeta inom och utanför partiet.

Jag är helt beredd att följa beslut som fattas av kongress och PS.

Jag lyssnar gärna på andras argument, och har förmåga att ändra uppfattnig, eller annars förstå hur de tänker.