Uppdrag
Medborgarlön
[Bild på en solros och Karin]
Aktuellt
Kontakt
Presentationer

Karin Jansson (mp)

Presentation PS

Här nedan följer en presentation som jag har skickat in till miljöpartiets kongress 2006 inför valet av ny partistyrelse. Annars kan du ju läsa mitt liv,typ

Jag vill arbeta i PS för att göra mp grönare och hjälpa till att hålla den gröna visionen levande inom partiet och i samhället i stort. Visioner ska finnas med i den politiska vardagen. Jag vill också arbeta för att öka kontakten mellan partiets olika delar, och för att kongressens beslut följs och genomförs.

Jag kom in i PS förra året. Är ansvarig för socialförsäkringsfrågor (inklusive medborgarlön) och för social ekonomi. Ingår dessutom i en arbetsgrupp som ska förbättra kongressens arbetsformer. Mellan 1995-2000 satt jag i PS, några år i au, var ansvarig för socialförsäkrings- och försvarsfrågor,och var med i internationella utskottet.

Min gröna vision ryms rätt bra i vårt partiprogram, som Ut ur EU, medborgarlön, stoppa kärnkraft nu, pacifism, livsmakt, global solidaritet.

Min gröna vision avviker från partiprogrammet ibland kring maktfrågor:
Makten kommer underifrån och jag vill att den ska få stanna långt ner. därför vill jag att en förälder ska ha rätt att överlåta alla sina föräldrapenningsdagar till vem den vill. Jag är mot all form av överstatlighet.

Jag är 50 år, lever utanför Färila, i Ljusdal i Hälsingland. Bor med László och två barn på en gård med lite jord och skog. Fyra barn är utflugna ur boet. Vi har en arbetshäst och några höns, odlar hö, havre och grönsaker till oss själva och våra vänner.

Jag jobbar som vårdbiträde på ett äldreboende .

Jag har jobbat kommunpolitiskt i 20 år. Denna period i fullmäktige och kommunstyrelse, dessutom ersättare i barn- och utbildningsnämnden. Är sammankallande i mp:s regionstyrelse. Och ersättare i styrelsen för Gävleborgs kommuner och landsting.

Jag flyttade till Hälsingland från Uppsala för över 20 år sedan. Vi var ett gäng som skulle starta en alternativ by som skulle förändra världen. Bara jag och László blev kvar.

Politiken kom jag in i bakvägen. Jag blev fast –det är spännande att fundera på hur det går att åstadkomma förändringar i smått som stort.