Karin Jansson » Blog Archive » Varadero, Kuba
Uppdrag
Medborgarlön
[Bild på en solros och Karin]
Aktuellt
Kontakt
Presentationer

Karin Jansson (mp)

Jag tror på fullt allvar att det går att skapa en värld utan miljöförstöring, orättvisor och förtryck

En värld där alla människor är lika mycket värda
En värld där alla människor är trygga och fria
En värld där vi lever i samklang med naturen

Varadero, Kuba

7 mars
Just nu befinner jag mej i Varadero, sista dagen av tre. Varadero är som ett vanligt turistparadis som finns på många håll i världen. De statliga hotellen bjuder på gratis drinkar och mat, på stranden finns drinkar och solstolar, på gatorna säljs souvenirer. Inte nån stor skillnad mot andra liknande ställen. Antar jag, jag har aldrig varit på något sådant förut. Men kubanska staten tjänar pengar på mej. Är jag ond eller god? Känner mej lite billig.

När jag går runt i Havanna eller på landet nånstans och söker mej fram, letandes ställen där det går att handla med nationella peso istället för den konvertibla, turistvalutan, känner jag mej mycket ädlare. Men då konkurrerar jag ju om maten med kubanerna, och bidrar inte mycket till landets ekonomiska bärkraft.

Inga kommentarer

Inga kommentarer ännu.

Kommentarsformuläret är tyvärr stängt.