Karin Jansson » Blog Archive » Medborgarlön igen
Uppdrag
Medborgarlön
[Bild på en solros och Karin]
Aktuellt
Kontakt
Presentationer

Karin Jansson (mp)

Jag tror på fullt allvar att det går att skapa en värld utan miljöförstöring, orättvisor och förtryck

En värld där alla människor är lika mycket värda
En värld där alla människor är trygga och fria
En värld där vi lever i samklang med naturen

Medborgarlön igen

Frågan om medborgarlön är ständigt aktuell. Det ekonomiska skyddsnätet som finns i Sverige blir tunnare för varje år. Varje år med den moderatledda alliansregeringen tänkte jag skriva. Men det var ju inte så himla bra innan heller. Socialdemokrater påbörjade nedmonteringen och alliansen fortsatte.

Nu på tisdag, 2 oktober, ska jag prata om medborgarlön på ABF-huset i Stockholm. Det är en i raden av föreläsningar som Basinkomst Stockholm bjuder in till i höst. Vi börjar 18.30.Jag tänker inte prata så mycket om VARFÖR det behövs någon form av medborgarlön i Sverige. Jag tänker snarare prata om HUR en medborgarlön skulle kunna se ut. Finns det någon form som är “Den Riktiga Medborgarlönen”? Eller går det att göra på olika vis? Jag kommer att beskriva en del beräkningar vi i MP har gjort förut, och berätta lite om mina erfarenheter och funderingar.

Inga kommentarer

Inga kommentarer ännu.

Kommentarsformuläret är tyvärr stängt.